Webshop » Onze Merken » Atelier Pierre

Atelier Pierre

Atelier Pierre is een verwijzing naar twee overgrootvaders van de familie Vanhalst: Pierre Vanhalst en Camille Larridon. Pierre verdiende in het begin van de 20ste eeuw de kost als creatief ondernemer en fotograaf. 

De link met 'Atelier' komt van Camille, die een atelier had waar hij meubels maakte. 'Atelier' beschrijft perfect de omgeving die wij willen creëren voor beginnende ontwerpers. Het verwijst naar ambacht, conceptie en vakmanschap... 'Pierre' daarentegen voegt karakter en authenticiteit toe.

Onder de merknaam Atelier Pierre wil Vanhalst jonge Belgische designers de kans geven om hun EERSTE collectie unieke woonaccessoires te ontwikkelen. Sophie Vanhalst, creative director, begeleidt en ondersteunt de jonge ontwerpers hierbij.

Duurzaam ondernemen is belangrijk voor Vanhalst. Ze hebben aandacht voor de economische en sociale impact van ondernemen maar evenzeer voor de ecologische gevolgen ervan. Op het terrein naast het bedrijfsgebouw legden ze een “levensbos” van 1.000 populieren aan. Sinds begin 2019 zorgen 80.000 nieuwe "bij"-medewerkers in dat levensbos tevens voor een verhoogde biodiversiteit in onze omgeving.

fk-830-15-kopie screenhunter-247

screenhunter-248  
screenhunter-245