Webshop » Onze Merken » Pepin

Pepin

Pepin

Pepin is een jong bedrijf, opgericht met de ambitie om nuttige en esthetische voorwerpen te maken die ons dichter bij de natuur brengen.

Wat is een Olla?

Ollas (of Oyas), die al meer dan 2000 jaar in de droogste gebieden van de planeet worden gebruikt, zijn microporeuze keramische kruiken die traditioneel worden gebruikt voor de irrigatie van groenteplantages. Door het water geleidelijk te verspreiden, laten ze de planten in contact met de klei hun wortels ontwikkelen en op natuurlijke wijze water aanzuigen, wat meer vrijheid en onderhoudsgemak biedt, en tegelijk een aanzienlijke waterbesparing oplevert.

De techniek wordt nu gebruikt in de permacultuur en is sindsdien onderwerp geweest van werkzaamheden en studies om haar verder te ontwikkelen en te verfijnen. Pepin gebruikt de beste klei en een geoptimaliseerd bakproces om een ideale porositeit te garanderen en tegelijkertijd de bijzondere esthetiek van onze klei te behouden. 

Een Olla is dus een natuurlijk waterreservoir dat naast planten kan worden geplaatst.
  • Het verspreidt het water geleidelijk en autonoom voor een eenvoudige en ecologische watervoorziening.
  • Er is minder tijd nodig om uw planten water te geven.
  • Minder water verspilling.

Het is niet altijd gemakkelijk om te weten hoe je je planten moet onderhouden en water geven.
Hoeveel water? Hoe vaak?

Met de Olla Pepin hoeft je je niet af te vragen wanneer je je planten water moet geven: plant de Olla in de grond en vul het met water, dat zich dan geleidelijk in de grond zal verspreiden.

De gebruikte materialen zijn recycleerbaar en hernieuwbaar, van de verpakking tot het eindproduct, om zo onze impact op het milieu te minimaliseren.
  • De zakjes waarin de Olla’s geleverd worden zijn gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen en geproduceerd in Portugal.
  • De keramiek is handgemaakt in Andalusië.
  • De kurk komt uit beschermde kurkbossen en wordt verwerkt in Frankrijk.
  • De verpakking is volledig recyclebaar.
schermafbeelding-2022-10-22-153855 schermafbeelding-2022-10-22-153818

gebruiksaanwijzing-nl-2 overzicht-collectie-terracotta