Webshop » Geurkaarsen, - diffusers en autoparfums

Diverse geurkaarsen en diffusers van Max Benjamin, Jane Darcy en Ladenac in een elegant tijdloos design.

  • Geurstokjes en geurkaarsen.
  • Autoparfums.
  • Hand & bodywash.
  • Luxueuze en verfijnde geuren.

Al onze producten worden gratis opgestuurd in de Benelux!


Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend
Online kan je geuren niet ruiken, daarom probeer ik de geur zo goed mogelijk te beschrijven om je te helpen je de geur voor te stellen.

Graag vertel ik je eerst iets over de samenstelling van een geur.

Een noot is in de parfumwereld een ander woord voor ingrediënt. Sommige geurnoten zijn licht en anderen zwaarder. Top-, hart- en basisnoten samen zorgen voor de structuur van de geur. Door de combinatie van top-, hart- en basisnoten ontstaat een geur met verschillende lagen. Deze noten ontwikkelen zich op verschillende snelheid en verdampen daardoor ook niet tegelijkertijd.

Topnoten (soms ook bovennoot genoemd)
Topnoten zijn de geuren die je het eerste ruikt, ze komen het eerste tevoorschijn en zijn ook het snelste weer weg. De topnoot is het eerste wat je ruikt van een parfum, handcrème of een geurkaars. Deze geuren zijn de lichtste en vluchtigste geuren. Typische topnoten zijn citrus-achtige, kruidige en aromatische tonen zoals bijvoorbeeld citrus, bergamot, lavendel en munt.

Hartnoten (soms ook middennoot genoemd)
Hartnoten zijn de geuren die je gaat ruiken als de topnoten (bijna) zijn verdwenen. Terwijl de topnoten vervagen maken ze plaats voor de hartnoten. De hartnoot verbindt zich aan de topnoot en geeft de geur daardoor een extra dimensie.

De hartnoten definiëren het karakter, de kern van de geur. Veel bloemengeuren zijn hartnoten. Enkele voorbeelden zijn jasmijn, oranjebloesem en rozenextract.

Basisnoten (soms ook grondnoot genoemd)
De basisnoten ontwikkelen zich het langzaamst en ruik je daardoor als laatste en blijft het langste hangen. De hartnoten worden geaccentueerd en gefixeerd door de basisnoten, de noten die alle andere ingrediënten verbinden. De basisnoten ruik je als de hartnoten (bijna) verdwenen zijn. De basisnoot geeft de persoonlijkheid van een geur aan. 

Basisnoten bevatten meestal houtachtige en poederachtige tonen of akkoorden. Deze basisnoten bestaan vaak uit lang-hechtende ingrediënten, zoals muskus of houtsoorten zoals sandel of cederhout.


Verschillende geurgroepen

Bloemig:
Deze grote groep bestaat uit geuren met een bloemenhart.
Sporen van bloemenhart composities voor de geuren van deze kaarsen en luxe diffusers. Een verscheidenheid aan geuren zijn mogelijk, zoveel als bloemen. Het spectrum is zeer breed.

Houtachtig:
Dit zijn mannelijke geuren met warme noten zoals patchoeli, ceder of vetiver, vaak met ondertonen van lavendel en citrus.

Sporen van hout in het hart van parfum, sandelhout, cederhout en vetiver, andere soorten exotisch en balsamico hout voor deze luxe geurkaarsen en -verspreiders. Ze zijn warm en droog. Het zijn uitgesproken mannelijke parfums, hoewel ze geleidelijk aan in de vrouwelijke parfumerie worden geïntroduceerd.

Citrusachtig: 
Etherische oliën geëxtraheerd door het persen van de schillen van citrusvruchten zoals bergamot, citroen, mandarijn sinaasappel, enz.

Sporen van citroen, bergamot, grapefruit of mandarijn, onder andere citrusvruchten voor de geurkaarsen van deze lijn. Aromatisch en zuur voor mannen en meer bloemig voor vrouwen.

Fruitig:
Sporen van perziken, aardbeien, ananassen, meloenen, watermeloenen, sinaasappels, dat wil zeggen alle vruchten die hun karakteristieke aroma in het vruchtvlees hebben, vormen deze lijn van aromatische kaarsen en diffusers. Ze zijn vrolijk en levendig. Kaarsvormige geuren ontworpen voor vrouwen.

Bosachtig:
De geur roept de geur van het bos op, over het algemeen met noten van lavendel, mos, hout en cumarine.

Oosters:
De Amber groep, ook wel "Oriëntaals" genoemd, bevat geuren met zoete noten en intense ondertonen van kruiden, vanille of muskus.

Maritiem:
Gebouwd rond de Calone, een synthetische essentie die een maritieme noot toevoegt aan deze geurende luxe kaarsen. Ze zijn zout en fris. Geschikt voor mannen en vrouwen.

Lederachtig:
Met zeer droge noten die vaak proberen de karakteristieke geur van leer (houtrook, hout, berk, tabak) en topnoten met bloemige inflecties te reproduceren.

Wild en groenachtig:
Sporen van aromatische planten in de geuren van deze luxe kaarsen zoals salie, rozemarijn, komijn, lavendel en andere planten met een intens aroma van gras en kruiden. Sporen van groene planten zoals eikenmos, labdanum, patchoeli, zachte bladeren, vers gemaaid gras, groene thee en onrijpe vruchten.

Parfums die natte, frisse, groene en houtachtige aroma's distilleren die zich tegelijkertijd ontwikkelen tussen zoet en zuur en die een exclusieve lijn van geparfumeerde kaarsen en diffusors vormen. Ze zijn fris en optimistisch, ze roepen het natuurlijke, het vrije en het jeugdige op. Van oudsher waren het mannelijke geuren, maar vandaag de dag is het verschil tussen mannelijk en vrouwelijk niet meer zo duidelijk.